Gjæslingan

Gjæslingan

Gjæslingan er et gammelt nedlagt fiskevær helt vest i havet utenfor ytre Namdal. I sin tid var Sør gjæslingan et av de største fiskeværene i landet sør for Lofoten. Over 4000 fiskere var i sin tid i drift i det nå vernede fiskeværet. Her er det mange godt bevarte hus og det er som å vandre i et levende museum når man går i land her.

Bli med å utforsk Gjæslingan med kajakk og bruksbåt. Sammen med Explore ytre Namdal vil du bli kjent med historien om et av de største fiskeværene sør for Lofoten. Vi ror mellom øyene i bindalsfæringer, makan til de som ble benyttet her for over 100 år siden. Du får muligheten til å bo i rorbuer slik fiskerne gjorde før i tiden. Har du lyst kan du overnatte på en «øde» øy lengst ut i havgapet, der stillheten rår og det eneste du hører er bølgesus og fugleliv. Solnedgangen her ute er magisk, himmel og hav står i ildrød positur.

Eksempel på en tur til Gjæslingan

Program:

Dag 1: Du blir transportert ut til Nord-Gjæslingan fra Abelvær i vår RIB. Dette blir base for det første døgnet. Her ligger kajakker og annet utstyr. Det vil bli en guidet kajakktur på ettermiddagen når vi har kommet oss til i leiren.

Dag 2: Vi padler fra Nord-Gjæslingan og ut til Sør-Gjæslingan en tur på ca 6 km. Vi går i land på hovedøya og får en guidet tur med vert fra Museet Midt. Her blir det mulighet for å overnatte i rorbu.

Dag 3: Vi skrur klokka 100 år tilbake i tid og ror rundt i Sør-Gjæslingan med bindalsfæringer, lik de som ble brukt her under fiske før i tiden.

Dag 4: Vi padler tilbake til Nord-Gjæslingan og blir fraktet tilbake til Abelvær i RIB. Estimert ankomst i Abelvær kl 1500

Pris pr person fra 8990,- NOK (Min 5 personer, maks 8) Sesong : Juni-August

Prisen inkluderer:                                                    Prisen inkluderer ikke

Transport                                                                           Personlig utstyr (sovepose ect)

Nødvendig utstyr og sikkerhetsutstyr.                        Tørrmat

Middag alle dager.                                                           Overnatting i Rorbu

Forutsetninger for deltagere :      

God fysisk form og tidligere padleerfaring fra lengre turer. Være komfortabel med å bo ute i flere dager.

Booking: kontakt Christian på +47 95997811 /post@exploreyn.no